4 juni 2009

Kroatisk revolution på gång

Som svensk minns man så klart med obeag de båda mötena med Kroatien i kvalet till VM i Tyskland 2006. Man minns också en ruskigt precisionssäker högerfot som avgjorde matchen i Sverige med en frispark och satte en balja på straff i nere i Kroatien.

Vem högerfoten tillhörde?

Shaktar Donetsks Darijo Srna förstås...

Och om man får tro dagens kanske hetaste spursrelaterade rykte så kan denne vasse 27-åring vara på väg att göra Luca Modric och Vedran Corluka sällskap på White Hart Lane.

Framförallt Corluka verkar vara sugen på att få spela med sin landsman. Lite märkligt kan tyckas med tanke på att de båda då skulle konkurera om samma plats.

Men Corluka verkar också vara ganska inställd på att flytta ett steg in i banan om Srna skulle välja att bli en del av en kroatisk trojka i norra London. Och personligen tycker jag att det vore en mycket bra lösning då Corlukas kyla definivt gör sig bra där.

På köpet har Redknapp då också till viss del täckning för skadebenägna Ledley King.

Men tillbaka till Srna.

Kroaten är en spelare jag tror har potential att bli en riktig publikfavorit på WHL.

Srna är en högklassig högerback/wingback som stänker dit frisparkar, slår fantastiska inlägg och som precis som Modric och Corluka har den klassiska kroatiska kylan och bollbehandlingen. Klassen bättre än Hutton och Chimbonda.

Kort sagt en supervärvning!

Hoppas bara Redknapp resonerar på samma sätt som Corluka och undertecknad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar