13 maj 2010

Fem nya behövs, inte en!

Åsikterna är många om vad som behöver göras med truppen inför den kommande säsongen, en del vill göra så få ändringar som möjligt, andra lite fler.

Att vi har en bred trupp är klart, men tänk på at vi inte deltog i Europa den här säsongen. Målet är ju att ta sig till gruppspelet i CL och göra bra ifrån sig där. Dessutom ska vi samtidigt se till att återigen hamna topp fyra i ligan. Lägg de inhemska cuperna till det och svaret blir ganska tydligt, vår trupp måste spetsas till med fler än ett kvalificerat nyförvärv. Enligt mig fyra alternativt fem!

Följande positioner anser jag är i behov av förstärkning.

En internationell högerback, gärna med snabbheten som främsta vapen. Corluka är kompetent och Kaboul avslutade säsongen strålande, men är mittback i första hand även om han behärskar högerbacken bra. Jag skulle dock vilja se en spelare med liknande egenskaper som Bale och BAE. Dario Srna?

En central försvarare. King och Dawson är givna och Bassong får är ett bra komplement. Woodgate vet vi vad han kan, frågan är dock om han kommer tillbaka efter alla skadebekymmer. Dessutom lär ju King knappast spela mer än i år. Micah Richards hade jag gärna sett som ett långsiktigt alternativ. Eller Simon Kjaer, som Wenger verkar ha siktat in sig på.

En stark central mittfältare som har sina bästa egenskaper i defensiven men som också trivs med att styra spelet och passningstempot. Sandro i all ära, men jag vågar inte hoppas för mycket på den talangfulle brassen än. Ge honom något år i England först. Mitt förstaval är Michael Carrick.

En riktigt irrationell och vass offensiv kraft som kan hota på djupet. Lennon, Modric, Kranjcar räcker långt, men de tror jag kommer behöva mer avlastning än David Bentley kan erbjuda. Joe Cole, ja tack! Ett annat namn som jag personligen skulle vilja se på White Hart Lane är den irrationelle och snabbe CSKA Moskva mittfältaren Milos Krasic...

En notorisk målskytt. Kanske det vi är i störst behov av. Edin Dzeko, Luis Fabiano, Klaas Jan Huntelaar nämns alla i olika medier. Tror alla tre skulle vara utmärkta alternativ.

**********

Detta tror i alla fall jag, vad tror ni?

**********

2 kommentarer:

  1. Jag tror inte att Huntelaar skulle klara spel i England då han inte ens klarar Serie A. En nytänd Diego Forlan skulle vara en fin värvning.
    Sen är frågan om Man Utd släpper Carrick utan att få Modric i utbyte.

    SvaraRadera
  2. dags o köra igång igen? :)tror vi e rätt många som följer bloggen utan att kommentera så mkt. Ha d! /henke

    SvaraRadera