23 maj 2009

Newcastle och Middlesbrough åker ur när alla fyra förlorar!

För oss Spursfans är naturligtvis jakten på Fulham och sjundeplatsen söndagens stora grej, men det finns lag som spelar med betydligt större insatser under morgondagen.

Fyra lag som spelar för sin framtid och som absolut kommer att göra allt som står i deras makt för att hålla sig kvar i Premier League och de många miljoner den platsen innebär.

Förutsättningarna är som följer;

16 Sunderland 37 9 9 19 32 - 51 36
17 Hull 37 8 11 18 39 - 63 35
-------------------------------------
18 Newcastle 37 7 13 17 40 - 58 34
19 Middlesbr 37 7 11 19 27 - 55 32


Och den sista omgången ser ut så här;

Sunderland - Chelsea
Hull - Man United
Aston Villa - Newcastle
West Ham - Middlesbrough


Här hittar du förutsättningarna för dramat

Hur går det då?

Sunderland är laget som legat på säker mark stora delar av säsongen men som nu hastigt och lustigt blivit indragna i kampen om överlevnad. Nu möter man ett formstarkt Chelsea som inte kommer ge bort någonting gratis och som i år varit klart bättre borta än hemma på Stamford Bridge. Chelsea vinner med 2-0!

Höstens stora succé, Hull, låg länge med i toppen av tabellen men efter en andra halva av säsongen där förlusterna radats upp är man nu en poäng från nedflyttning. Laget som charmat hela England ställs nu mot ett Manchester United som iofs lär vila spelare inför finalen i Champions League, men som samtidigt har en makalös trupp där ett gäng hungriga spelare säkert vill visa att de är värda en plats i laget.

De som räknar med ett oengagerat United får nog tänka om. United vinner med 2-1 trots många reserver.

Newcastle är väl utan överdrift säsongens stora krislag i Premier League. Har det inte varit interna stridigheter så har det varit usla resultat. "Messias" Shearer har bara vunnit en match (dags för en riktig manager snart kanke?). Utgångsläget är tufft, men man har trots allt två räddningsplankor framför sig.

Förmodligen har man allt i egna händer, för inte vinner väl både Sunderland och Hull? Men klarar man Villa på bortaplan? Ett Villa som dessutom älskar att kontra. Newcastle kommer satsa framåt, vilket kommer innebära fina lägen för Villa. 3-1 till Villa!

Återstår då Middlesbrough som reser till Londons för match mot West Ham. Är mycket beroende av en bra start om man ska kunna ta till vara på den mikroskopiska chans man har. Men, det här blir för svårt.

Kommer vara med bra i matchinledningen, West Ham tar dock över efterhand och skickar ned Borough i Championship. 3-0 till Hammers. Med dem följer alltså även Newcastle.

1 kommentar:

  1. Även om jag håller på Newcastle får jag nog hålla med här. Kan inte se hur vi ska vinna mot Villa borta, men mirakel har hänt förr! Hoppas, hoppas. Hur kunde det gå så här snett, tänk om vi gjort samma uppryckning som er! Fattar inte att vi med våra spelare ska behöva åka ur.

    SvaraRadera