14 april 2009

Den sista pusselbiten!

Tom Huddlestone ställer ultimatum, Jermaine Jenas ryktas vara på väg bort och Didier Zokora är, ja, inte mer än en mycket kompetent reserv.

Mittfältsfrågan.

Ju närmre säsongsslutet vi kommer blir jag mer och mer säker på att Harry har någonting på gång när det gäller det centrala mittfältet.

Wilson Palacios är förstås helt given.

Men sen då?

Många snackar om Tom Huddlestone som en framtida storspelare. Så har jag själv också tyckt i flera år nu.

Men sanningen är den att den passningskicklige strategen inte är en man för Spurs till hösten. Det går helt enkelt för sakta för att dominera ett mittfält. Tom Huddlestone är visserligen snabb i tanken, men bristerna i snabbhet och aggressivitet är för stora, vilket också syns i defensiven.

Jenas då? Inte heller han har någon framtid i Spurs. Jenas har till skillnad från Hudds snabbheten, men saknar precis som sin kollega aggressivitet. Dessutom pendlar han alltför mycket i kvalitet.

Inte heller Didier Zokora är en man för startelvan, även om man inte kan annat en beundra den inställning han ständigt visar, även som inhoppare. För mig är Zokora den perfekte backupen och truppspelaren och har en självklar plats i truppen.

En titt på laget i övrigt säger i alla fall mig att det framförallt är platsen bredvid Palacios som skiljer Spurs från att vara en riktigt het utmanare till åtminstone Arsenal om den fjärde CL-platsen.

Vi har två högklassiga målvakter, ett av ligans bästa mittlås, en stabil högerback och en klar överraskning på den andra kanten, en engelsk landslagsman på högerkanten, en högklassig spelfördelare på den andra, ett rivjärn på mitten som stabiliserat ett annars ihåligt mittfält, samt en av Premier League mått mätt mycket kompetent anfallsbesättning, även om Berbatov förstås inte är ersatt fullt ut... men vi har ingen dynamo på mittfältet!

Ingen Steven Gerrard, ingen Frank Lampard, ingen Michael Carrick (tyvärr), ingen Cesc Fabregas...

Detta är och måste vara prio 1 i sommar, att hitta en spelare som kan styra matcherna och vara en pådrivare, en fältherre, en ledare. Helt enkelt en jävligt bra fotbollsspelare...

Var hittar Tottenham Hotspur en sådan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar