3 augusti 2009

Hur använder Harry Bentpengarna?

Så verkar då Darren Bent ha spelat sin sista match i Tottenhamtröjan. En flytt till Sunderland ser ut att vara klar.

Friska miljoner in på bankkontot, som dock lär användas relativt omgående.

Enligt ryktena är två spelare heta just nu, Newcastles mittback Sebastien Bassong och Chelseas Joe Cole, som dock sägs vara ej till salu!

Samtidigt uppges Milan vara nära Klaas Jan Huntelaar. Men behöver vi verkligen en anfallare till nu?

Som vanligt när det handlar om Spurs och Silly Season är ryktena många, men till skillnad från föregående somrar verkar Harry Redknapp värva ett fåtal spelare som, de flesta, kan gå in och göra jobbet omgående och således även höja kvaliteten på laget direkt.

Men ännu saknas nog två kvalitetspelare. Enligt mig en mittback och en central mittfältare.

Att Harry verkar prioritera en mittback är ingen vild gissning med tanke på skadeläget, men frågan är hur han ser på den övriga truppen?

Att han rycker i Cole är väl ganska naturligt med tanke på deras tidigare relation och Coles nuvarande situation, men i sanningens namn borde väl en central, mer defensivt inriktad mittfältare stå högre på listan?

Eller har Redknapp tankarna på att låta Modric, eller Joe Cole om han nu skulle ansluta, få en mer central roll?

Att det centrala mittfältet måste förstärkas råder det enligt min mening inga som helst tvivel om. Med offensiva krafterna Modric och Lennon krävs två starka kort på mitten och i mitt tycke har vi bara en sådan i dagsläget, i form av Wilson Palacios.

Jenas och Huddlestone har visserligen många goda kvaliteter men bägge två passar betydligt bättre på ett femmannamittfält än ett med två innermittfältare.

Därför kanske det ligger en hel del i dessa två rykten, Mark van Bommel och Moussa Sissoko. Och Patrick Vieira som det tidigare surrats om. Eller varför inte Juventus utfryste dansk, Christian Poulsen som Spursbloggen tidigare önskat!

Räkna i alla fall med att det händer ett och annat de närmsta dagarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar