30 augusti 2009

Tung skada på Modric - Krancjar, Van der Vaart eller Petrov på ingång!

Dags att sammanfatta en minst sagt händelserik helg.

Vi börjar med det viktigaste. Statusen på Luca Modric. Enligt officiella blir vår makalöse spelfördelare borta i 2-3 månader.

Skadan kom så klart i ett mycket olyckligt läge nu när Modric verkligen anpassat sig till fullo och i augusti växt ut till vår bäste spelare.

Inte minst för honom själv.

Frågan man ställer sig nu är förstås hur Harry resonerar?

Har vi kvaliteterna i truppen eller är det en transfer som gäller.

Jag tror det lutar åt det senare, med den anledningen att Jamie O'Hara och Kevin Prince Boateng lämnat truppen. En eventuell ersättare kan vara Bentley, Giovani eller möjligen Keane, men det troliga är ändå att Harry jagar en högkvalitativ ersättare som dessutom kan vara ett alternativ centralt.

Ett par sådana namn har det ryktats om tidigare.

Rafael van der Vaart - Sitter fast i frysboxen i Real där en holländsk utrensning pågår. Vore ett riktigt bra alternativ. En profilvärvning som även kan få positiva effekter på transfermarknaden även i framtiden.

Nico Krancjar - En spelare som i mångt och mycket påminner om Modric och som säkert mer än gärna byter Portsmouth mot Spurs. Dessutom en spelare Harry känner väl.

Martin Petrov - Har det tungt i Manchester C där han konkurrerar med Robinho. I och för sig en lite annorlunda spelartyp men kan säkert bidra med en hel del. Dock inget centralt alternativ.

Fan vet om inte Krancjar hade varit den bästa värvningen...

**********

Ledley Kings skada var förstås också oroande, men med ett lägligt landslagsuppehåll bör King kunna vara tillbaka i spel snart. Dessutom närmar sig Woodgate comeback.

**********

Matchen igår då.

Vilken pärs det var. Och vilken upplösning. Och så otroligt skönt det var när Aaron Lennon tryckte dit 2-1. Man går på moln numera! Ska bli riktigt intressant med de kommande matcherna mot United och Chelsea. Vi har ju ett hyfsat facit mot topplagen den senaste tiden. Dags att äntligen slå United nu...

**********

Och så fick Peter Crouch näta i Spurströjan... väldigt snyggt var det och visst var han värd ett mål efter sitt fina inhopp. Blir ett grymt tillskott, var så säkra.




1 kommentar:

  1. Fan va man njuter nu! Tråkigt med Modric bara. Krancjar verkar klart intressant. Hoppas dock att Gio får chansen nu!

    SvaraRadera