28 april 2010

Bolton - dröm eller skräckmotståndare?

Då börjar vi ladda inför upplösningen av Premier League. Unitedmatchen gick som väntat, även om vi satte ordentlig press i och med Ledley Kings kvittering. Känslan strax efter målet var fan att det här fixar vi, men som så många gånger för vek vi ned oss på Old Trafford.

Men 6 poäng på tre matcher mot Arsenal, Chelsea och Man U är försåts enormt bra, en utmärkt plattform att stå på inför en kommande helg där nerverna kommer leva sitt egna liv.

Bolton hemma i det här läget är så klart en drömmotståndare. Inget att spela för och ett ganska svagt lag i grunden. Men samtidigt... en motståndare som med en spelidé som påminner skrämmande mycket om de som Wolves, Stoke och Hull praktiserat på White Hart Lane tidigare i år.

Det gäller att vi får hål på Bolton tidigt.

Och dessutom hoppas på ett bra resultat uppe i Manchester.

En fråga som diskuterat på olika forum är hur Harry Redknapp bör göra med Ledley King i de tre kommande matcherna. Alternativen är två. Spela honom mot Bolton och Burnley eller mot City. För mig är det självklart, King måste spela mot City. Bassong klarar det utmärkt i de två övriga matcherna.

**********

Lite transfersnack även om vi kanske borde fokusera på ligaavslutningen än så länge.. kan dock inte hålla fingrarna ifrån sillytangenterna...

Ett par namn har nämnts mer frekvent än andra den senaste veckan. Roberto Mancini står inför operation utrensning i City och dyon Micah Richards/Craig Bellamy sägs vara mål för Redknapp. Richards ja tack, Bellamy nej tack.

Ashley Young sägs också vara ett alternativ förutsatt att vi plockar den där fjärdeplatsen. Känns spontant som ett långskott.

Ytterligare ett namn som varit på tapeten är Espanyols mittfältare Javi Marquez, för att nämna ett av (som vanligt) många...

**********

Men tillbaka till helgens match. Skadeläget ser bättre ut än på länga, endast Cudicini, Woodgate och Kranjcar borta. Corluka förhoppningsvis redo.

Trolig elva: Gomes - Corluka, Dawson, Bassong, Bale - Bentley, Huddlestone, Palacios, Modric - Defoe, Pavlyuchenko

Alternativ finns förstås, upp med Bale, in med BAE, över på högern med Modric och ut med Bentley ett.

Men den elvan jag hade velat se är: Gomes - Corluka, Dawson, Bassong, Bale - Palacios (def), Huddlestone, Modric - Gudjohnsen (off) - Defoe, Pavlyuchenko

2 kommentarer:

  1. Varför tycker du att vi ska vi ändra på vår formation på mittfältet. Vi har ju inte spelat med diamant någon gång den här säsongen som jag kan minnas iaf. Tycker att vi förlorar ganska mycket på det... kant spelet blir lidande tycker jag... Tycker att vi borde ställa upp med följande elva... Gomes - BAE Bassong DAWS Corluka - Bale Pala Hudds Modric - Dafoe Pavlychenko (kanske Crouch enbart för att bolton är bra på fasta, men gillar egentligen inte han... är bättre som inhoppare)

    SvaraRadera
  2. Nja, det bästa vore förstås att använda sig av ett system som fungerat så bra som det gjort, speciellt nu när Aaron Lennon är tillbaka. Spelar han från start, vilket inte verkar helt omöjligt(?), hoppas jag naturligtvis på Lennon och Modric på kanterna. Men spelar han inte från start tror jag vi skulle vinna på att få in Gudjohnsen, speciellt mot ett lag som Bolton... Gillar normalt Bentley men formen har inte varit den bästa på sistone på honom...

    Crouch ska självklart börja på bänken och hoppa in om spelet kör fast!

    SvaraRadera