10 april 2010

FA-cup uppladdning: Minns ni -91?

Då lägger vi ligan åt sidan för en stund och fokuserar på semifinal i FA-cupen mot vår "farmarklubb" på sydkusten.

Det här kan väl bara sluta på ett sätt eller? Portsmouth är väl knappast ett hot? En klubb i fritt fall, dessutom med en diger skadelista.

Nja, så enkelt är det förstås inte även om vi är stora favoriter att avancera. Portsmouth kommer naturligtvis att göra allt för att slå experterna på fingrarna och de spelare som är tillgängliga kommer självklart att offra allt de har för att visa England att man minsann kan spela fotboll efter en katastrofsäsong i ligan.

Pompey saknar definitivt skadade duon Danny Webber och Hermann Hreidarssons, samt Jamie O´Hara och avstängde Anthony Vanden Borre, men kan också tvingas avvara Steve Finnan, Papa Bouba Diop, Nadir Belhadj, Tommy Smith, Hassan Yebda och Kevin Prince Boateng.

Även om vi saknar långtidsskadade Cudicini och Woodgate, cup-tieda Kaboul och Walker, samt Dawson, Corluka, Huddlestone, King, Jenas och Lennon så är förstås skadeläget mycket mer prekärt för Pompey som knappast har bredden i truppen. Nu verkar det dessutom som om King (!), Corluka, Dawson och Huddlestone möjligen kommer till spel.

Det borde kunna innebära följande startelva; Gomes - Corluka, Dawson, Bassong, Bale - Kranjcar, Huddlestone, Palacios, Modric - Pavlyuchenko, Defoe

Men startelvan är högst spekulativ med tanke på statusen på de skadade spelarna och vad sena tester säger.

**********

Senast vi vann FA-cupen, 1991 mot Nottingham Forest, blev det som bekant 2-1. Forest tog ledningen i den 16 minuten genom Stuart ”Psycho” Pearce innan Paul Stewart kvitterade och tog matchen till förlängning. Där avgjordes matchen via ett sanslöst självmål av Des Walker och Spurs säkrade klubbens åttonde FA-cuptitel.

Någons som minns startelvan i den matchen? Här är den i alla fall...

Thorstvedt - Van Den Hauwe, Sedgley, Mabbutt, Edinburgh - Allen, Stewart, Howells, Gasgoigne, Samways - Lineker


Många gamla hjältar! Nayim och Paul Walsh hoppade för övrigt in i finalen som Gazza tvingade lämna tidigt efter att ha skadat sig i samband med den andra av två (!) galna tacklingar.

Kolla in det här härliga klippet om finalen -91, med matchen och kommentarer med fokus på Gazzas öde!



**********

Strax avspark i den andra semifinalen mellan Chelsea och Villa. Visst vinner väl Chelsea den?

**********

Med andra ord: FA-cupfinalen 2010 spelas mellan Tottenham Hotspur och Chelsea!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar