26 september 2010

Alltför många försvarsavbräck blev för mycket...

Tungt igår. Nog hade man hoppats på åtminstone en poäng på Upton Park men det ska väl samtidigt erkännas att det låg lite i luften när startelvorna presenterades.

Att backlinjen innehöll våra femte respektive sjätteval centralt fick stora konsekvenser, speciellt med tanke på att man inte var speciellt synkade. Och något annat är ju knappast att vänta.

Utan King, Dawson, Gallas och Kaboul försvann tryggheten och med den även poängen denna dag. Men vilket lag i Premier Leage hade inte försvagats av sådana avbräck.

Med det i åtanke var nog detta trots allt en förlust man snabbt får acceptera och gå vidare.

Vad som är lite oroande är dock att vi just nu är väldigt trubbiga offensivt. Avsaknaden av Defoe är enorm. Crouch i all ära, men när vi spelar med en anfallare blir han ganska isolerad och spelet blir mer statiskt än det borde vara.

Crouch är trots allt ingen Drogba eller Torres och när Lennon är ur form och Bale spelar vänsterback som igår får han inte det understöd han behöver.

Tror dock anfallsspelet kommer efterhand men då måste förstås försvaret agera stabilare. Vilket det kommer göra...

**********

Vi kan dock konstatera att resultaten minst sagt gick vår väg igår (och idag, United). Chelsea föll mot City (även om en Chelseaseger nog varit att föredra), Liverpool fick 2-2 mot Sunderland och Arsenal föll högst oväntat hemma mot WBA!

2 kommentarer: