1 september 2010

Så blev han då klar till slut

Rafael Van där Vaart spelar hösten 2010 för Tottenham Hotspur. Efter mycket om och men!

En värvning som markerar en ny era för klubben och som förhoppningsvis lyfter laget en nivå till.

På många sätt har de senaste dygnen varit en riktig pärs för oss fans. En hel del namn har sett ut att vara på ingång, men alla har av olika anledningar fallit bort.

Luis Fabiano, Klaas Jan Huntelaar, Lassana Diarra, Scott Parker, Ashley Young, Ryan Babel, Sulley Muntari osv….

Personligen hade jag gärna sett Fabiano och Diarra på White Hart Lane och det är lite oroande att vi nu inte lyckades värva en klassanfallare.

Men trots alla uteblivna affärer är jag väldigt nöjd med att det dök upp en oväntad möjlighet att signa Rafael Van der Vaart.

Tillsammans med Gallas ger han ovärderlig Champions League rutin och dessutom, som jag var inne på i det förra inlägget, har vi nu ett bra alternativ/komplement till Modric.

Nu har vi två spelare som har förmågan att styra spelet från en offensiv mittfältsposition.

Det ska bli väldigt intressant hur Redknapp tänkt sig formera laget nu. För det verkade ju i ärlighetens namn som Diarra (eller den spelartypen) var första prio. Holländaren erbjuder ju helt andra alternativ, framförallt ges nu möjligheten att formera ett grymt starkt femmannamittfält.

För mig får han gärna spela så här;

Gomes - Corluka, Dawson, King/Gallas, Bale - Palacios (i fjolårsform), Huddlestone - Lennon, Van der Vaart, Modric - Pavlyuchenko

Det är nog det lag jag hade satsat på. Den stora frågan är ju förstås om Defoe/Crouch/Pavlyuchenko klarar av att spela ensam på topp?

**********
William Gallas, Sandro och Rafael Van där Vaart får väl ses som ett bra Sillyfacit som dock kunde varit bättre, Samtidigt får vi inte glömma att det gäller att ha tålamod och inte göra för stora förändringar i truppen.

Vi har en bra trupp som nu kompletteras med tre intressanta namn. Se på City, tio man in men inte funkar det direkt där. Bättre då att bygga vidare på en stabil grund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar