8 februari 2009

To Dare Is To Do...

detta klassiska Spursmotto! Idag levde vi inte upp till detta för fem öre. Vart var farten, initiativtagandet, röligheten? Idag hade vi chansen, om vi bara vågat.

Inför matchen talade Arsene Wenger om att Spurs har en mental barriär, åtminstone i ligaspelet, som gör att man inte kan besegra Arsenal. Och hur mycket det än smärtar, visst har han rätt.

Titta bara på Corluka och BAE. Normalt anfallsglada ytterbackar som idag agerade väldigt passivt, ironiskt nog framförallt efter utvisningen. Om det sedan berodde på order från bänken eller osäkerhet hos spelarna själva låter vi vara osagt.

Klart är i alla fall att kanterna borde utnyttjats bättre. En man mer i en dryg timme, ändå spel med både hängslen och svångrem (i den mån Spurs klarar av det vill säga). Och det kunde gått illa. Är övertygad om att det hade sett annorlunda ut om inte just Arsenal stått på andra sidan.

Ska vi vinna sådana här matcher måste vi våga!

Klart är också att vi har väldigt mycket att jobba med, även om vissa positiva tendenser ändå kunde skönjas.

Vi börjar med det negativa.

Ytterbackarna var inte bra idag, och frågan är om inte Chimbonda och Bale borde fått chansen en bit in i andra när spelet var som mest statiskt.

Jermaine Jenas håller inte klassen. Trots att han glimtar till emellanåt är han alldeles för anonym för att fylla platsen bredvid Palacios.

Samarbetet Keane/Pavlyuchenko är naturligtvis alldeles för tidigt att döma ut och kommer förhoppningsvis bli bättre med tiden. Men idag var det inte bra.

De positiva då.

Cudicini - Woodgate - Palacios - Modric... denna kvartett var mycket bra och är tillsammans med Keane de spelare Redknapp bygger "sitt" Spurs kring. De två förstnämnda stabila idag och spred lugn.

Palacios var fullständigt lysande i sin defensiva mittfältsroll och Modric, som allt mer börjar komma in i det nu, bjöd på flera läckerheter och fick dessutom Eboue utvisad.

Att Harry Redknapp efter en tid i klubben nu börjat få ordning på sin centrallinje bådar gott inför fortsättningen, även om man hade hoppats på mer denna söndagseftermiddag.

Nu återstår bara att hitta rätt balans i laget, vilket sannerligen inte är det lättaste! Fråga bara Juande Ramos, Martin Jol (som väl iofs lyckades ganska bra med det), Jacques Santini, Glenn Hoddle och ett gäng managers till som försökt se senaste åren...

Ikväll somnar man besviken men hoppfull inför framtiden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar