3 februari 2009

Spetskvalitet in, men fick vi rätt spelare?

Dags att sammanfatta. Räknar vi bort diverse utlåningar av reservlagsspelare blir det ganska tydligt att vi kraftigt förstärkt truppen under januari.

Defoe, Palacios, Cudicini, Chimbonda och Keane in, Boateng, Sanchez och Ghaly ut. Den som inte tycker att detta är en klar förstärkning av truppen är förstås ute och cyklar.

Däremot kan det diskuteras om vi nu fått in alla de spelartyper som saknades innan transferfönstret slog igen.

Att en riktigt bra målvakt saknades som backup/konkurrent till Gomes är nog alla överens om. In kom ligans bäste reserv i form av Carlo Cudicini. En stabil målvakt med hög lägstanivå. Med andra ord det perfekta komplementet till den karismatiske brassen med det hemska tandskyddet.

Pascal Chimbonda då. Alla minns vi scenerna när en besviken Chimbonda blev utbytt i ligacupfinalen och försvann ner under läktaren på nya Wembley, bara för att lite senare intensivt fira segern med resten av laget.

Trots den något trista sortin är och förblir den rörlige och tekniske högerbacken ett mycket bra tillskott i truppen. Det såg vi inte minst mot Bolton. Dock ska han förstås inte ersätta Corluka, kroaten bör nu spela centralt i stället för Michael Dawson som, trots fina insatser på slutet, är och förblir en ganska begränsad fotbollsspelare.

Wilson Palacios är trots anfallscomebackerna förmodligen det nyttigaste förvärvet. Svårt att uttala sig om honom ännu, men presterar han lika bra som i Wigan är han snart en ny favorit på White Hart Lane.

Det går förstås inte att beröra de båda återvändande anfallarna utan att ta upp alla röster som höjts angående Robbie Keanes återkomst. Jag har sagt det förut, klart som fan att Robbie Keane är välkommen. Irländaren besitter kvaliteter som ingen annan anfallare i truppen och är utan tvivel given i startelvan! Kan bli en intressant match i matchen i derbyt på söndag, de två mest omtalade spelarna under de senaste dagarna, Keane och Arshavin i heta debuter (den senare lär dock inte finnas med).

Jermain Defoes skada kom mycket olyckligt men kanske var det också avgörande för Keanes återkomst. Bara att hoppas på en snabb rehabilitering, sen får vi ta det därifrån.

Att Keane och Defoe inte funkat ihop tidigare beror främst på att Defoe saknar det spelsinne Keane och Berbatov har. Därmed inte sagt att Defoe är en dålig anfallare. Nyckeln tror jag ligger i att Defoe inser att han 1: måste jobba hårdare än tidigare, 2: måste kasta skygglapparna och utnyttja samarbetet med sina medspelare på ett bättre sätt än tidigare.

Och fan vet om inte tiden i Portsmouth varit nyttig för Defoe. Trots att han bara medverkat i ett fåtal matcher i januari tycker i alla fall jag att vi fått se en viss förändring i Defoes spel hittills.

Ser till sist med stor tillförsikt fram emot det framtida samarbetet mellan Keane och Palyuchenko. En duo som har alla förutsättningar att lyckas!

Sammanfattningsvis: Målvaktssituationen åtgärdad, försvarslinjen ser ok ut, mittfältet likaså och anfallet ser starkt ut igen! Hade dock gärna sett en mittback och en naturlig vänsterytter också. Men man kan inte få allt…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar