28 december 2009

Säker seger, men en dimension saknas i anfallsspelet!

Ni har redan sett målen och förmodligen också läst om matchen. Idag tog vi tre viktiga poäng, höll nollan för fjärde matchen i rad (!) och såg två härliga comebacker från start.

Om vi börjar med det sistnämnda så var det fantastiskt roligt att se Ledley King och Luca Modric springa in på White Hart Lane i en startelva igen. Dels för att de så klart håller hög Premier League klass, men också för att deras återkomster betyder ökad konkurrens på träning och således bättre skärpa i matcherna.

När bara Jonathan Woodgate, David Bentley och Carlo Cudicini saknas har Harry hastigt och lustigt väldigt många bra spelare och spelsätt att välja mellan.

Därför ska det bli väldigt intressant hur han väljer att formera laget i nästa Premier League match, den mot Liverpool uppe på Anfield Road.

Med Modric tillbaka borde det kanske vara läge att spela med fem mittfältare mot Pool, speciellt då varken Crouch eller Keane känns så där superheta för tillfället. Ser gärna Modric i en fri roll bakom Defoe i en sådan match. Men den diskussionen sparar vi till matchdagen börjar närma sig.

På tal om Crouch, jag var inne på det tidigare och efter mötet med West Ham anser i alla fall jag att vi, trots att vi spelar stabilt och emellanåt glimtar till i blixtrande spelvändningar, inte riktigt kommer upp i den offensiv vi kan prestera när spelet flyter som bäst. Och mycket hänger på Peter Crouch och hans spel ute på planen. Det saknas helt enkelt en dimension.

I alla fall jag saknar det spel som firma Keane/Berbatov stod för. Kreativitet, smartness och samarbete i absolut världsklass.

Crouch har sina fördelar, men som jag skrivit tidigare, han är inte startman för ett topplag i Premier League! Men har gör sitt jobb och han gör det han är bra på.

En spelare som gjorde ett utmärkt dagsverke mot Hammers var Wilson Palacios. Det var lite av den Wilson som kom till oss förra vintern. Månne på väg mot storformen igen? Även Aaron Lennon förtjänar beröm för sin fart och det faktum att han var delaktig i båda målen.

**********

Var efter timmen spelad ganska övertygad om att vi skulle ta tre enkla poäng, men då började West Ham helt plötsligt ta för sig mer och mer av de ytor som bjöds av i mina ögon tröttkörda spelare som Modric och Crouch. I det läget måste jag säga att jag inte förstod varför Redknapp inte bytte in Kranjcar och Keane för att få in lite energi på planen. Nu höll det visserligen ändå, men nog hade vi kunnat stänga matchen tidigare med ett par byten och pigga ben!

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi nu är med i racet och att vi står för en hyperintressant fajt uppe i Liverpool efter nyår. Men först plockar vi Peterborough i FA-cupen.


**********


I övrigt imponerade Manchester City mot Wolves under måndagskvällen samtidigt som Birmingham och Sebastia Larsson bara ångar på!


1 kommentar:

  1. Bra blogg. Hittade den genom aftonbladet när du bloggade om City i inlägget här över.

    Ska börja följa den nu. :)

    Come on you spurs!

    SvaraRadera