29 december 2009

Villa på väg ned, Liverpool på väg upp?

Liverpool såg ut att tappa ytterligare två viktiga poäng när Fernando Torres klev fram och prickade in 1-0 efter slarv av Aston Villa försvaret ikväll.

Ett mål som kan komma att knäcka Villa och samtidigt lyfta Pool.

För Spurs hade det så klart varit bättre med ett oavgjort resultat, eller åtminstone hemmavinst för att öka avståndet till Liverpool som trots allt får ses som ett större hot en Villa, vars tunna tupp nu börjar få konsekvenser.

Att Liverpoolspelarna nu fick sig ett lyft rent mentalt inför mötet på Anfield efter nyår är en annan aspekt som vi gärna kunde varit utan.

Men nu ska vi inte måla fan på väggen för det. För faktum kvarstår. Liverpool har problem, det är inte samma lag som spelade så fantastisk fotboll med Xabi Alonso i laget och chansen till tre poäng finns definitivt, även om en pinne känns mer realistiskt.

**********

För Villa ser det mörkare ut och frågan är om man orkar hänga med topplagen i januari. Jag är tveksam. När man saknar nyckelspelare som Ashley Young och Emile Heskey blir man sårbara. Är ganska övertygad om att Villa om en månad tappat mark i jakten på CL-platsen.

**********

Kan man önska sig att Spurskolonin nere i Portsmouth plockar tre pinnar av Arsenal på onsdagskvällen? I så fall kan man fira in det nya året ordentligt!

**********

Snart öppnar som bekant transferfönstret igen, ryktena haglar men frågan är om så mycket kommer att hända på White Hart Lane egentligen. Personligen vill jag inte se för många förändringar då vi äntligen har en trupp i harmoni, även om alla förstås inte kan vara nöjda med speltiden.

Med tanke på att Roman Pavlyuchenko knappast ingår i några planer tror jag att det räcker att låta honom gå och istället ta in en central mittfältare.

Även om jag skulle vilja se en riktig världsklassanfallare (som Berbatov) bredvid Jermain Defoe är det förmodligen bättre för balansen i truppen att en sådan ansluter i sommar och inte mitt under säsongen.

Men vem som kommer och vem som går, det återstår att se!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar