26 december 2009

Tredje raka nollan...

Trots att det bara blev en poäng på Craven Cottage i eftermiddag ser vi allt mer ut som en seriös utmanare om CL-platserna. Tre raka nollor mot storsatsande Man C, hemmastarka Blackburn och Fulham visar att Harry Redknapp börjar få ordning på akilleshälen nummer ett.

Det mest intressanta är så klart att det har skett med omdebatterade Michael Dawson, tillsammans med i sammanhanget ganska orutinerade Sebastien Bassong som mittbackar. Alltså inte med meriterade namn som Ledley King och Jonathan Woodgate.

Anledningen till de tre raka är kontinuitet.

Kontinuitet i den mening att vi nu spelar regelbundet med en stabil fyrbackslinje framför en storspelande Heurelio Gomes. Och förstås med Wilson Palacios som städgumma på mittfältet.

1 poäng på Craven Cottage är i dagsläget ett mycket bra resultat för Tottenham Hotspur.

Framförallt med tanke på självförtoendet hos spelarna. Matchen tillhör en av de svårare i ligan då Fulhams hemmafacit under Roy Hodgson är riktigt imponerande.

Nu kan vi med stor tillförsikt se fram emot nästa derby redan på måndag då West Ham kommer på besök till White Hart Lane. Där måste det dock bli tre poäng!

**********

Måste förstås även ge beröm till Harry för matchandet av laget idag. Helrätt att låta Dawson/Bassong fortsätta trots att King fanns med i truppen, lika korrekt att inte kasta in Luka Modric i startelvan på Niko Kranjcars bekostnad och inte heller det faktum att Jermain Defoe och Tom Huddlestone fanns på bänken istället för Robbie Keane och Jermaine Jenas tycker jag att man kritisera.

Julschemat är tufft och när vi nu väl har en bred trupp vore det förstås vansinne att inte utnyttja detta. Valet kommer att löna sig längre fram under säsongen...

**********

Birmingham och Sebastian Larsson fortsätter att imponera...

...samtidigt som Liverpool fortsätter att brottas med skadeproblem

1 kommentar:

  1. Grymt bra blogg! Följer den flitigt.. Keep up the good work!

    SvaraRadera