20 januari 2010

Försvagat Liverpool avslöjade Spurs brister!

Normalt är det inte någon skam att förlora på Anfield Road. Men att göra det utan att egentligen ha någon som helst chans mot ett Liverpool utan Fernando Torres och Steven Gerrard visar bara en enda sak: Vi är inte tillräckligt bra för att vinna den här typen av matcher!

Det är naturligtvis svårt att balansera känslorna så här direkt efter match, men ändå, den här matchen visade verkligen vilka brister dagens trupp har.

Jag har varit inne på det flera gånger tidigare. Vår absolut svagaste punkt är innermittfältet. Vi saknar karaktärsspelare som tar tag i spelet, smäller på, vinner närkamper och manar på hela laget. Wilson Palacios i all ära, men det räcker inte! Inte Jenas (makalöst anonym idag) eller Huddlestone heller. Flamini har nämnts, andra namn finns tillgängliga. Agera nu!

Det absolut viktigaste tror jag personligen är att vi införskaffar spelare som varit med på högsta nivå tidigare, som vet vad som krävs för att nå dit. Är väl bara Crouch som varit där i dagens trupp?

**********

Vet att många är så förtjusta i samarbetet mellan Crouch och Defoe. Vilket samarbete?? För mig måste det presteras mer än ett par nickskarvar per match av Crouch. Återigen, Crouch är och förblir en utmärkt inhoppare. I spelet tillför han ingenting. Snarare blir spelet lidande med Crouch på planen då medspelarna (ofta Dawson) väljer det enkla alternativet!

Om det är order utifrån vet jag inte, men så kan väl knappast vara fallet.

**********

När vi ändå är inne på Redknapp så slog mig en tanke under andra halvlek. Tänk om detta är vad Redknapp förmår kräma ur Spurs? Jag menar, några större Premier League meriter har han ju inte. Det kan ju mycket väl vara så som man trodde när Harry anställdes, men som man så klart inte hoppas på, att han likt Big Sam, Alan Curbishley eller Martin O´Neill, är experter på att få sina lag att nå en klart respektabel nivå men inte mer?

Och varför bytte han ut Kranjcar när vi var på gång? Efter det tappade vi ju spelet fullständigt!


**********

Nåja, at the end of the day är det nog ändå bristerna i spelartruppen som gör sig påminda just nu. Vi har sett det i alla matcher mot de stora lagen under säsongen, dessutom i de tre mållösa hemmamötena med Stoke, Wolves och Hull. Två smarta affärer, en klassanfallare och en dynamo på mitten skulle räcka väldigt långt! Men det gäller att göra det nu, för snart går tåget!

**********


Vad hände här?



1 kommentar:

  1. ruskigt besviken efter den matchen, man har sett de förr mot så kallade storlag, helt plötsligt har de inte ett rätt....o ändå spelade inte Liverpool bra... helt kasst o saknaden av Lennons fart e stor.....sen börjar matchen väldigt olyckligt me mål på första skottet...

    SvaraRadera