2 februari 2010

Succe eller fiasko - Hur summerar du transferfönstret?

Transferfönstret slog ingen igår och frågan är hur man ska summera det hela...

Störst uppmärksamhet fick så klart Robbie Keanes utlåning till Celtic. Inte så mycket att säga om rent sportsligt. Känslomässigt finns det däremot mer att säga. Den, åtminstone för ett par år sedan, irrationella irländaren kommer lämna ett stort hål efter sig. I alla fall i mitt Spurshärta! Så många mål, assist och glädjestunder genom åren. En sann Spursprofil som tiden tyvärr hann ikapp. För inte kommer han väl tillbaka i höst? Jag hoppas verkligen att han får ett lyft i Celtic.

Alan Hutton lämnar lite i skymundan Spurs för Sunderland, också det på lån. Inte heller det så mycket att säga om då han inte imponerat de få gånger han spelat. Nu får Younes Kaboul eller återkallade Kyle Walker backa upp Corluka på högerbacken.

På tal om Kaboul ja, att det är en kompetent försvarare vi får råder det inga tvivel om... men personligen är jag tveksam till om den reslige fransmannen kommer bli någon startspelare! Men det får framtiden utvisa, på kort sikt lär han bidra. Förhoppningsvis med några nya mål också...

Då är jag desto mer spänd på att se Eidur Gudjohnsen.

Islänningen passar perfekt in på den kravprofil Harry borde och förmodligen har arbetat efter under januariföstret. Gudjohnsen har rutinen från de stora sammanhangen efter tiden i Chelsea och Barcelona och det är just där som han kommer bli så viktig under våren. Visst kommer han att göra mål, två i en träningsmatch ikväll där även Kaboul spelade nittio minuter, men det är vinnarmentaliteten som han först och främst värvats för. En ledare kort sagt!

Det ska bli riktigt intressant att se hur Harry har tänkt sig använda Gudjohnsen. Jag hoppas få se ett anfallspar bestående av Defoe/Gudjohnsen... är evigt trött på alla långa uppspel på Crouch!

Sammanfattningsvis kan man väl konstatera att man inte direkt slog frivolter av lycka över de transfers som gjordes. Däremot tror jag Harry har gjort två smarta affärer där han stärker upp ett redan starkt försvar, samtidigt som han plockar in en stor portion rutin och gör sig av med en uppenbart missnöjd kapten.

Kanske kanske är den vägen bättre en ett riktigt spektakulärt namn... Dock hade jag hemskt gärna sett en central mittfältare också...

**********

Kan man hoppas att den här affären går igenom...

**********

Spelexperterna avstår Spurs ikväll...

**********
Men för att återgå till rubriken, hur summerar du transferfönstret?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar