9 mars 2009

15 poäng - tar vi fler poäng än så i säsongsavslutningen?

Efter en hektisk period med mycket matcher väntar en veckas vila för slitna ben och huvuden. Då passar det väl utmärkt med en liten analys av de återstående tio matcherna av ligaspelet. Slår profetian in kommer vi plocka 15 poäng till och därmed hamna på poängskörden 47p. Att jämföra med följande;

2007/08 - 46 p
2006/07 - 60 p
2005/06 - 65 p
2004/05 - 52 p
2003/04 - 45 p

En poängskörd som naturligtvis är alldeles för dålig. Nog om det dock! Vi ser framåt istället och av 30 möjliga poäng lär vi plocka hälften. Mer än så får vi så klart vara nöjda med då en del matcher, som Man U, Liverpool och Everton borta, knappast lär innebära några poäng. Även Aston Villa borta närmast, och Chelsea hemma på WHL i matchen efter blir tuffa. Här tror jag dock att vi kniper poäng i bägge bataljerna. Kanske kan vi till och med lyckas vinna en av dem.

Det finns dock en handfull matcher som ska vinnas, och som jag också tror vinns! West Ham hemma är en lurig match som jag dock tror att vi tar hem, medan hemmamatcherna mot Newcastle, WBA och Man C med stor sannolikhet kommer innebära sköna trepoängare.

Då återstår bara en match, den på Ewood Park mot Blackburn. Kanske, kanske kan det bli ytterligare en trea här, speciellt med tanke på att Spurs sällan förlorar de målsnåla mötena på just denna arena, men det troligaste är trots allt oavgjort.

Aston Villa (b) - 1 p
Chelsea (h) - 1 p
Blackburn (b) - 1 p
West Ham (h) - 3 p
Newcastle (h) - 3 p
Manchester U (b) - 0 p
West Bromwich (h) - 3 p
Everton (b) - 0 p
Manchester C (h) - 3 p
Liverpool (b) - 0 p

Hur högt tar denna poängskörd oss då i tabellen? Ja,det är en fråga som naturligtvis är svår att svara på med tanke på de övriga lagens avslutningar (som jag inte satt mig in i).

47 poäng hade förra året räckt till den 11 plats vi hamnade på, året innan till en 12:e plats och året dessförinnan till en 13:e plats. Denna säsongs lite unika tabell ger dock andra förutsättningar då vi i dagsläget bara har tre poäng upp till en åttondeplats. Men då kan ju förstås också övriga mittenlag plocka mer poäng i säsongsavslutningen. Det troliga är väl att vi slutar nia eller tia, i annat fall krävs nog fler poäng än 15!

Vad tror du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar