28 mars 2009

Bara Liverpool bättre än Spurs...

I alla fall om man studerar följande tabell, Big Four + Spurs, inbördes möten.

1 - Liverpool 6-4-1-1 11-5 13p
2 - Tottenham 6-2-4-0 8-6 10p
3 - Arsenal 5-2-3-0 9-7 9p

4 - Manchester U 5-1-1-3 7-9 4p
5 - Chelsea 7-0-2-5 3-11 2p

*med reservation för felräkningar

Är detta månne ett tecken på vad som komma skall? Spurs har bevisligen tappat respekten för mer meriterade motståndare under säsongen och hade det inte varit för den katastrofala inledningen kan man ju bara spekulera i var vi hade befunnit oss nu.

Nu ska man så klart inte dra för stora växlar på detta. Spurs har långt kvar innan man kan utmana på allvar. Eller har vi det? Man brukar som bekant prata om att man under ett par säsonger måste skaffa sig rutin av att konkurrera på en högre nivå än vad man är van vid. Ta bara kvalserien i ishockey som exempel där de flesta betraktare är övertygade om att lag som Västerås, AIK och Växjö Lakers behöver ett eller ett par år i kvalserien innan det är dags att ta klivet upp.

Men betänk då följande. Även om Tottenham Hotspur under förra och denna säsong varit ganska svaga i ligan har man under den senaste femårsperioden ändå två raka femteplatser i ligaspelet, två ligacupfinaler och regelbundet spel i Europa, om än Uefacupen.

Samtidigt, efter alla återvändande spelare i vinter, innehåller truppen en hel del spelare som varit med på vägen. Och som rimligtvis borde lagt grunden för att nå högre höjder nu. Kanske, kanske är det precis detta som minitabellen antyder, att Spurs faktiskt etablerat sig bland de stora redan nu. Bara det att man samtidigt glömt bort att vinna mot övriga lag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar