24 mars 2009

Att sälja eller inte sälja...

det är den stora frågan klubben Spurs måste ställa sig i sommar! Så här med landslagsuppehållet passar det ganska bra att reflektera lite över det vägskäl klubben faktsikt står vid.

Som jag ser det finns det två olika vägar att ta.

Den ena leder till fortsatt kamp om plats fem där regelbundet spel i Uefacupen blir en måttstock på hur bra laget är. I ett sådant scenario får vi se Luca Modric och Aaron Lennon spela i Juventus respektive Liverpools tröjor i höst, samtidigt som klubbledningen får fortsätta jaga nya "stjärnor" under några hektiska sommarmånader.

Vägvalet leder förtås till att vi varje år tvingas bygga nytt, vilket tar tid och kraft.

Den andra vägen är den väg Spurs nu måste välja om man vill vara den storklubb man uppenbarligen siktar på att bli. Då måste vi behålla nyckelspelarna och kanske krydda med max 1 eller 2 nya kvalitetsspelare.

Trots den skrala poängskörden i år har klubben visat att man är på rätt väg. Starka karaktärer har kommit in, Redknapp (även om han inte tillhör mina favoriter) har genom att vara konsekvent skapat en stabil grund att stå på och, framförallt, bygga vidare på.

Se nu till att ta vara på det och ta ställning. Vill vi gå från att vara en säljande klubb till att på allvar utmana? I sommar får vi svar på den frågan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar