7 mars 2009

Mixed feelings!

Robbie Keane räddade en mycket skön poäng på Stadium of Light i Sunderland och nu har vi sju poäng på de tre senaste ligamatcherna. Ändå, vi spelar inte speciellt bra!

Egentligen förstår jag inte. Laget känns inte direkt balanserat och harmoniskt, ändå vinner vi mot Hull efter ett sent mål, krossar Borough hemma med 4-0 och kniper en viktig poäng uppe i nordost.

Vi spelade idag många gånger omständigt med ett lågt passningstempo, slog bort enkla passningar och bjöd på farliga spelvändningar. Dessutom ett tidigt underläge.

Jag vet inte om det är det tuffa matchandet på sistone, men ibland blir jag bara så frustrerad av att se ett Spurs som uppträder som om de inte riktigt tror på sin egen förmåga.

Alltid på bortaplan. White Hart Lane är förstås en annan historia.

På något sätt verkar det knyta sig utanför London. Framförallt mot fysiskt motstånd som idag.

När det återstod ett par minuter trodde jag inte för fem öre på poäng. Då kliver Robbie Keane återigen in i handlingen och ordnar poäng!

Darren Bent, vet inte vad jag ska tycka om denne anfallare. Lojal, kämpar alltid och låg bakom målet idag. Självklart borde man älska en sådan spelare.

Samtidigt, målsumpare av stora mått, taskig spelförståelse och det känns verkligen som om han inte passar in i laget. Spelmässigt då vill säga. På något sätt flyter anfallsspelet betydligt bättre med Pavlyuchenko.

Samma öde har Jermaine Jenas drabbats av. Vilken roll har Jenas egentligen? Det ser sannerligen ut som om han själv funderar på den frågan.

Lennon utmanar, Modric styr tempot, Palacios städar. Men vad ska Jenas bidra med? Här ligger Spurs stora dilemma i år. Jag vill se en elak jävel bredvid Palacios i sommar. Och nej, varken Zokora eller Huddlestone är svaret.

Nog om det negativa.

Spurs tar åter poäng. Det är det viktigaste just nu. Och sanningen är att 1 poäng mot Sunderland på bortaplan är bra.

Keane och Lennon förtjänar högst betyg, Modric hade svårt att hitta utrymme mot ett kompakt motstånd, Palacios gjorde nog sin blekaste insats hittills, Bent jobbade som vanligt men brände ett jätteläge (+ för assisten), Corluka och Chimbonda var inte bra, Gomes darrade en del och Woodgate/King såg bitvis lite stabbiga ut. Dock, gud var skönt att se King på planen!

Bra byten också av Redknapp, Hudds, Bentley och Pavlyuchenko bidrig alla till ökat tryck och fart. Desutom fick Lennon mer utrymme när han flyttades över til vänster.

Nu ser vi fram emot mötet mot ett formsvagt Villa och en matchbild som jag tror kommer passa oss mycket bättre en den vi fick se idag. Och framförallt, EN HEL VECKA UTAN MATCH!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar