14 mars 2009

Nyckeln mot Villa: VÅGA!

En svår bortamatch väntar men nu är det dags att släppa bromsarna på bortaplan och våga vinna! Redknapp har så smått fått ordning på laget och balanserat upp, trots att vissa spelartyper fortfarande saknas. Klättringen uppåt i tabellen får hemskt gärna fortsätta på söndagen med åtminstone en poäng i Birmingham.

Aston Villa borta är naturligtvis ingen enkel match, speciellt inte om man betraktar tabellplaceringen. Men den tror jag är en aning missvisande just nu om man bortser från tabellpositioner och istället ställer de båda lagens form i relation till varandra. Villa är på väg nedåt, Spurs på väg uppåt.

Villa har så klart gjort en strålande säsong hittills. Men man har en tunn trupp där man undvikit skador på viktiga kuggar och tack vare kontinuiteten har man också hängt med i toppen. Men nu börjar det tuffa matchandet ta ut sin rätt. Och det ska Spurs utnyttja!

Genom hög press, offensivt spel och, framförallt, obefintlig passivitet, kan Tottenham mycket väl plocka tre poäng mot Villa. Återigen måste man våga vinna, vilket iofs inte direkt varit Spurs styrka i år, eller tidigare år för den delen!

Våga ta initiativ, både offensiva och defensiva, så går det här bra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar