16 mars 2009

Sjundeplatsen inom räckhåll trots allt?

I ett tidigare inlägg spekulerade jag en del om hur många poäng vi kommer ta under säsongsavslutningen. Efter den första matchen mot Aston Villa kan vi konstatera att Spurs redan ligger före den kalkylen. Med tanke på att den tidigare förmodade poängskörden skulle räcka till en tionde eller i bästa fall niondeplats är det kanske redan nu läge att revidera de slutsatserna. Kanske är den eftertraktade sjundeplatsen inte så långt borta ändå?

Nu ska det förstås tilläggas att detta är rena spekulationer och gissningar från min sida. Men än dock, eftersom vi nu helt plötsligt vunnit två av tre bortamatcher och spelat en oavgjord har vi kanske större chanser att nå sjundeplatsen än jag tidigare trott.

Så här tippades säsongsavslutningen innan mötet med VIlla.

Aston Villa (b) - 1 p / 3 p
Chelsea (h) - 1 p
Blackburn (b) - 1 p
West Ham (h) - 3 p
Newcastle (h) - 3 p
Manchester U (b) - 0 p
West Bromwich (h) - 3 p
Everton (b) - 0 p
Manchester C (h) - 3 p
Liverpool (b) - 0 p

Redan nu +2 alltså. Man kan väl räkna med att West Ham vinner ikväll. Därmed är vi sju poäng bakom. Blir förstås tufft men större mirakel har hänt. Det är väl heller inte allt för sannolikt att City, Fulham och Wigan plockar runt hälften av kvarvarande poäng, precis som Spurs enligt kalkylen.

Dessa tre lag är jag dock relativt säker på att vi kommer ha bakom oss när tabellen summeras längre fram i vår.

Då återstår alltså West Ham. Ett West Ham som har följande program kvar.

WBA (h)
Blackburn (b)
Sunderland (h)
Tottenham (b)
Aston Villa (b)
Chelsea (h)
Stoke (b)
Liverpool (h)
Everton (b)
Middlesbrough (h)

Rent spontant krävs förstås vinst när vi möter Hammers, men frågan är om vi kan ta in fyra poäng om man jämför avslutningarna. För att sammafatta krävs förmodligen fler positiva överraskningar av Spurs innan säsongen är över!

Frågan är: Klarar vi sjundeplatsen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar