15 mars 2009

7 bortapoäng på 3 matcher - VAD är det som händer?

Den frågan är verkligen befogad efter den sanslöst sköna triumfen på Villa Park i Birmingham i eftermiddag. Jermaine Jenas och Darren Bent sod för målen men bäst i ett överlag bra Spurs var mittbackarna King och Woodgate, BAE på vänsterbacken, inbytte Corluka - som var precis lika lyckosam som Zokora inte var. Framåt handlade det mycket om Keane och Lennon.

Om det berodde på den tidiga ledningen vet jag inte, men Spurs vågade verkligen spela fotboll idag. På bortaplan!

Även om Villa förde spelet i den första halvleken skapade man inte så där väldigt mycket heta chanser. Redknapps beslut att spela Zokora mot Young var dock inte bra och kunde resulterat om hemmalaget varit lite vassare i straffområdet. Ivorianen var alrig med i matchen och drog på sig en tidig varning, varpå Redknapp tog sitt förnuft till fånga och ersatte Zokora med Corluka.

Bara att hoppas att exprimentet med Zokora på högerbacken är över nu. Vi har fan ta mig tre riktigt bra spelare på den positionen redan.

Corluka gjorde det mycket bra och Young såg man tack och lov inte mycket av efter bytet.

När Bent la in 2-0 efter fint förarbete av Keane kändes matchen, trots att det är Spurs vi talar om, relativt klar. För taktiskt gjorde vi en väldigt stark insats. Dessutom var kontringarna giftiga.

Men som så många gånger förr kom reduceringen med en sju-åtta minuter kvar. Då blev det helt plötsligt så där otäckt nervöst igen.

Nu blev det dock aldrig speciellt farligt då vi lyckades hålla spelet uppe i slutet och spela av matchen...

3 mycket sköna poäng och som jag skrev i rubriken, VAD är det som håller på att hända? 7 poäng på 3 bortamatcher. Av Tottenham Hotspur. Klubben som alltid viker ned sig på bortaplan.

I kväll njuter vi och börjar ladda för Chelsea på lördag då det är dags att snuva en av storklubarna på poäng igen!

Come On You Spurs!!!

4 kommentarer:

  1. Redknapp satsade på Zokora som högerbakc för att han lyckades med att stoppa Ronaldo i 0-0-matchen i ligan i samma position. Den här gången gick det lika bra, bra att han insåg sitt misstag och korrigerade direkt.

    SvaraRadera
  2. "...gick det INTE lika bra..."

    SvaraRadera
  3. Förvisso, men jag måste nog ändå ifrågasätta varför Redknapp spelar Zokora där. För mig är Corluka ett klart bättre alternativ som läser spelet som högerback klasser bättre än Zokora som gör sig bättre på mitten...

    SvaraRadera
  4. I alla fall en skön dag att vara spursfantast, speciellt när jobbarkompisar håller på Villa!!

    SvaraRadera