31 mars 2009

Kontinuitet - enda vägen till framgång!

Intressant läsning i sportbladet idag av vår eminente Spursambassadör Simon Bank som drar paralleller mellan Djurgårdens nya satsning och Spurs för ett par år sedan. Resonemanget är så klart ingen nyhet för oss inbitna supportrar av laget som aldrig tycks få alla bitar på plats samtidigt, men den belyser likväl vad som är och har varit Tottenham Hotspurs stora problem under en lång tid.

Hur man väljer att arbeta tror jag spelar mindre roll, det viktiga är istället att man bestämmer sig för en väg. Och att man håller fast vid den även vid motgång. Och framförallt, att man står bakom den manager eller organisation man valt att satsa på.

En del av er tycker säkert att man inte ska hålla fast vid något som inte fungerar. Det tycker inte jag heller.

Problemet för Spurs har snarare varit att man varit dåliga på att;

1 - Hitta en manager eller organisation med rätt attityd, kompetenser som ett jobb i Premier League kräver, kulturella och språkliga till exempel - läs Juande Ramos, samt för Spurs rätt fotbollskunskaper

2 - Att man inte visat något som helst tålamod så fort det börjat gå emot - läs Martin Jol.

Det finns inga genvägar, såvida man inte heter Chelsea och har en stenrik ägare som pumpar in ryska rubel.

Se på Manchester United, Arsenal och Liverpool. Klubbar som trott på sina managers även när det gått tungt och som därmed också skapat vinnarkulturer och en vilja att dra åt samma håll, även om konflikter inom gruppen så klar blossar upp ändå. Men i grunden ligger en kollektiv vilja att vinna titlar och vara bäst.

Även om spelarna i dagens trupp naturligtvis alla vill vinna, tror jag att den individuella viljan måste grunda sig i en kollektiv urkraft som bara kan utvecklas över lång tid, där vinnarmentaliteten sitter i väggarna på White Hart Lane. Ett sätt för att komma en bit på vägen är förstås att få in spelare med rätt karaktär i laget, som Robbie Keane och Wilson Palacios.

Men för att nå toppen måste den manager, i nuläget Harry Redknapp som jag personligen inte håller som en av mina favoriter, ges fullt förtroende att få bygga på sikt och därigenom själv bli den starka karaktär som klubben och laget kan luta sig mot och känna tygghet med!

Först då, ett antal år framåt i tiden, kan Spurs bli att räkna med på allvar. Men innan dess har vi säkert raserat grunden och satsat på en ny manager...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar